Bejelentkezés látványtervezésre

Az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhet számítógépes látványtervezésünkre.

Bezár
Bejelentkezés látványtervezésre
hu de

Kiemelt partnereink:

Általános világítás

Mint minden helyiségben, a konyhában is szükség van általános megvilágításra. Lehet ez a mennyezetbe be­építhető, vagy függesztett lámpa­test. Használhatunk hagyományos vagy energiatakarékos izzót. Olyan izzót érdemes beszerezni, amely a lehető legnagyobb szögben világítja meg a helyiséget. Így nem marad bevilágítatlan, sötét sarok. Ugyanakkora fényhatás elérésére a kisebb szögben világító izzókból többet kell használni, mint a na­gyobb szögben világítóból.

Munkaterületek megvilágítása

A konyhai munkaterületek közé a munkalap, a tűzhely és a mosoga­tó tartoznak. Itt dolgozunk a leg­gyakrabban, ezért nagyon fontos, hogy ezeket a munkaterületeket jól megvilágítsuk, hiszen itt gyakran dolgozunk elektromos berendezésekkel, éles eszközökkel, amiknek nem veszélytelen a használata. Itt leggyakrabban a felső bútorelemek alsó lapjára szerelt halogén szpotokat, vonalizzókat vagya a fenéklapba süllyeszettet energiatakarékos LED profilokat használhatjuk.
A LED világításnál fontos a színhőmérséklet helyes megválasztása. Rusztikus vagy klasszikus bútoroknál melegfényű, míg a minimál és hi-tech összeállításoknál hidegfényű LED égők használata indokolt.
Ha a konyhai általános világítás nem elegendő, akkor a bútortestek belsejében is elhelyezhetünk fényforrást, amit mozgásérzékelővel vagy ajtókapcsolóval vezérelhetünk.

Hangulatvilágítás

Egyes bútorelemek kiemeléséhez használhatuk különféle fényforrásokat. Elrejthetünk LED szalagot munkapult élében vagy üvegpolc mögött,pontszerű LED-et építhetünk lábazati takarólécbe.

Letölthető katalógus

Konyhasziget.hu © 2012 Minden jog fenntartva